Έκθεση εικόνων

Εξωκλήσια

Στην περιοχή μας υπάρχουν τα παρακάτω εξωκκλήσια: Αγίου Γεωργίου, Γέννησις της Θεοτόκου, Άγιο Πνεύμα, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος και Προφήτη Ηλία.

Εξωκλήσι Γέννησης της Θεοτόκου
Δυτικά του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από αυτόν, κτισμένο επί της οδού που ενώνει τον Άγιο Παντελεήμονα με το Αμύνταιο βρίσκεται το εξωκλήσι της Γεννήσεως της Θεοτόκου, πρόκειται για ένα εξωκλήσι που χρονολογείται από την δεκαετία του 1940.

Εξωκλήσι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Βορειοδυτικά του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ. από αυτόν, στις όχθες της λίμνης Πετρών βρίσκεται το εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πρόκειται για ένα παλαιό λιθόκτιστο εξωκλήσι που χρονολογείται από το έτος 1929. Η θέα από το εξωκλήσι και ιδιαίτερα από τον ψηλό βράχο, που βρίσκεται εφαπτόμενα σε αυτό, προς την λίμνη Πετρών είναι μοναδική.

Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία
Νότια του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση περίπου 500 μ. από αυτόν, κτισμένο σε λόφο δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα βρίσκεται το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, πρόκειται για ένα νεόδμητο λιθόκτιστο εξωκλήσι που χρονολογείται από το έτος 2005. Η θέα από αυτό το εξωκλήσι ίσως είναι η μαγευτικότερη της περιοχής καθώς αγναντεύεις απλόχερα από το ιδανικό σημείο ταυτόχρονα τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα και τις δύο λίμνες Βεγορίτιδα και Πετρών.

Εξωκλήσι Αγίου Πνεύματος
Βορειοανατολικά του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση 1 χλμ. από αυτόν βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου πνεύματος, πρόκειται για ένα παλαιό λιθόκτιστο εξωκλήσι που χρονολογείται από το έτος 1930. Η θέα από το σημείο αυτό προς την λίμνη Βεγορίτιδα κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Chapels Άγιος Παντελεήμονας »